Cégvilág

Érkezik a Nespresso környezetbarát kávéja

A jövő évben pedig már minden csésze kávéja karbonsemleges lesz.

Bővíti magyarországi piacát a Nespresso, amely vállalta, hogy 2022-re a vállalat kávéi teljesen karbonsemlegesek lesznek, a fenntarthatóságot pedig a termelési lánc egészére kiterjesztik.

Megváltoztak Magyarországon a kávéfogyasztási szokások, nő azoknak a köre, akik otthonaikban is szeretnének a kávéházakban kaphatóhoz hasonló kávét fogyasztani – mondta Alberto Vercelli, a Nespresso Magyarország vezetője egy online rendezvényen.

Ezért döntött úgy a cégük, hogy

a magyar piacon is bevezetik a 25 országban már évek óta forgalmazott, innovatív technológiával működő kapszulás kávéfőző gépüket, és a hozzátartozó 27 fajta kapszulát.

A Nespresso újrahasznosítási programjában egyebek közt azt vállalta, hogy

idén év végére az összes Original kávéját 80 százalékban, illetve az összes Vertuo kávéját 85 százalékban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolja,

míg 2022-ben pedig már minden csésze kávéja karbonsemleges lesz.

Fotó: ULRICH PERREY / DPA / dpa Picture-Alliance /AFP

A lausanne-i székhelyű Nespresso 82 országban van jelen, több mint 13 900 munkavállalót foglalkoztat, akiknek mintegy 60 százaléka vevőkiszolgálással foglalkozik. Magyarországon 8 Nespresso Boutique, illetve Mini Boutique egységgel működik, emellett online, mobilalkalmazásban és telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is értékesít.

A Nespresso a svájci központú Nestlé márkája. Globális kiskereskedelmi hálózata 2020-ban több mint 816 boutique egységből állt, 2018-ban mintegy 13,3 milliárd svájci frank nyereséget könyvelhetett el.

Az elmúlt hat évben mintegy 500 millió svájci frankot költött arra, hogy a fenntarthatósági céljait teljesítse. Fontosnak tartják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. Ennek érdekében többmillió fát is ültetnek a kávétermő területeken.

Nespresso kapszula kávé
Kapcsolódó cikkek