Cégvilág

Már közel kétmillió Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Kedden újabb, közel 250 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ez már a 17. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból. Ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a kétmillió adagot.

A Pfizer több mint három hónapja szállítja heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra. Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett, a mai, április 13-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt pedig a Magyarországra beérkezett vakcina adagok mennyisége megközelíti a kétmillió adagot.

Fotó: Shutterstock

A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag Covid-19 vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát – csak áprilisban közel 1 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezhet az országba – közölte a vállalat.

BioNTech Pfizer vakcina koronavírus oltás Magyarország Comirnaty
Kapcsolódó cikkek