Cégvilág

Új vezérigazgató a Hungerit Zrt. élén

Magyarország második legnagyobb baromfi-termeltetéssel és -feldolgozással foglalkozó vállalatának vezérigazgatói pozícióját 2021. április 1-jétől Volosinovszki János tölti be.

Magyarország második legnagyobb baromfi-termeltetéssel és -feldolgozással foglalkozó vállalatának vezérigazgatói pozícióját 2021. április 1-jétől Volosinovszki János tölti be.

Tar Károly korábbi vezérigazgató a jövőben a Hungerit Zrt. igazgatóságának elnökeként segíti a cég további sikeres működését – tájékoztatott a vállalat közleményében.

Volosinovszki János 1995-ben kezdte szakmai pályafutását az egykori Hajdú-Bét Rt. debreceni üzemében, és a ranglétrát végigjárva 2001-től már a zagyvarékasi gyár vezetője volt. 2004-től a korábbi Merian Orosháza Zrt. termelési igazgatója lett, 2009-től pedig a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél töltött be ügyvezetői és kereskedelmi igazgatói pozíciót egészen a Hungerit Zrt.-hez való 2021. január 1-jei csatlakozásáig. Az elmúlt három hónapban általános vezérigazgató-helyettesként vett részt a vállalat irányításában.

Tavaly az élelmiszeriparban végzett 25 éves példamutató munkájáért a szakember a Pénzügyminisztérium egyik legrangosabb elismerésében, a Magyar Gazdaságért Díjban részesült.

Fotó: Hungerit Zrt.

Az áprilistól Volosinovszki János irányításával működő, a közel 100 éves szentesi baromfi-feldolgozás hagyományait őrző Hungerit Zrt. három évtizeddel ezelőtt elsőként kezdte meg Magyarországon a panírozott baromfitermékek előállítását.

A Hungerit Zrt.-nél tavaly is komoly mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások valósultak meg a versenyképesség fenntartása és növelése érdekében, a fejlesztések pedig 2021-ben tovább folytatódnak majd a kapacitásbővítés, a hatékonyságnövelés, illetve az élelmiszer-biztonság erősítésének jegyében.

„A hosszú távú projektek mellett három fő célt tűztünk ki magunk elé a következő egy-két évre: egyrészt szeretnénk tovább növelni a Valdor márka termékeinek ismertségét a hazai fogyasztók körében. Másrész, műszaki beruházásaink révén kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a telepeinken és az üzemeinkben alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztésére. Hadmadrészt, az éppen aktuális gazdasági környezet kihívásaira reagálva pedig a vállalatcsoport egészét érintő, különféle hatékonyságnövelő projekteket fogunk elindítani.

Izgalommal várom az előttem álló új kihívásokat. A legfontosabb közös feladatunk a kollégákkal, hogy a Hungerit töretlenül fejlődjön és a magyar baromfiipar egyik legsikeresebb vállalata legyen, amelynek termékeivel a hazai és külföldi fogyasztók egyaránt maradéktalanul elégedettek

– mondta Volosinovszki János.

vezérigazgató Volosinovszki János Hungerit Zrt.
Kapcsolódó cikkek