Cégvilág

A Delta légitársaság előírta az oltást új dolgozóinak

Aki elutasítja a vakcinát, nem vehet részt a nemzetközi járatokon.

A Delta Air Lines arra kéri a személyzetét, hogy oltassák be magukat, különben nem vehetnek részt a nemzetközi járatokon – írja a Business Insider.

A szabályzat alól a már meglévő munkaerő egyelőre mentesül, viszont a légitársasághoz csatlakozó új kollégák már csak ezzel a feltétellel nyerhetnek felvételt – közölte Ed Bastian, a vállalat vezérigazgatója.

Bármely személy, aki a jövőben csatlakozik a Deltához, megbízást fog kapni arra, hogy beoltassa magát, mielőtt jelentkezik az első munkanapján

– fogalmazott.

A Delta alkalmazottainak már több mint 60 százaléka megkapta az első vakcinát és a menedzsment arra számít, hogy 80 százalékos lesz az átoltottság.

Fotó: Shutterstock

A nemzetközi járatokon való korlátozást a célországok biztonságának megőrzésével indokolták.

Márciusban a Delta közölte, hogy napi járatokat indít Bostonból, New Yorkból és Minneapolisból. A United Airlines a múlt hónapban jelentette be, hogy nyáron Görögországba és Izlandra kínálnak járatokat azoknak az amerikaiaknak, akik bizonyítani tudják, hogy beoltották őket.

A munkáltatóknak fejtörést okoz, hogy kötelezővé tehetik-e az oltásokat. Egy houstoni kórház például közölte: a vakcinát elutasító dolgozót elküldhetik a döntése miatt.

Az Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottsága szerint a munkáltató oltással szemben támasztott követelményei törvényesek,

és a munkavállalókat kitilthatják az irodából is, ha nem hajlandóak felvenni az oltást.

pilóták Delta Air Lines oltás repülés
Kapcsolódó cikkek