Cégvilág

Felpörgőben a gyártás a Ganznál

Június végéig három új transzformátort szállít a vállalat az Elműnek.

Egyre nagyobb volumenben zajlik a gyártás a nemrégiben reorganizáción átesett tápiószelei Ganz-transzformátorgyárban. A történelmi múltra visszatekintő üzemben jelenleg is több, különböző teljesítményű transzformátor készül – tájékoztatott a vállalat közleményében.

Az Elmű Zrt. által kiírt pályázat nyerteseként most két város, Heves és Eger energiaellátásához járul hozzá a vállalat.

Az 1 millió eurót is meghaladó értékű projekt részeként két darab 25 MVA transzformátort, illetve egy 45 MVA transzformátort szállítanak az Elmű számára.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

„A projekt legnagyobb kihívását az alacsony zajszint elvárás jelentette, büszkék vagyunk rá, hogy sikerült az 50 dB értékhatáron belül tartani a berendezéseket. Ez a megbízás része annak a folyamatnak, amely a Ganzot ismét növekvő pályára állíthatja.

A társaság alapvető célja ugyanis, hogy a lehető leghamarabb ismét nyereségessé váljon. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, és ezt remekül példázza a mostani pályázat elnyerése is – bízunk abban, hogy ez csak a sorozat első láncszeme volt” – fogalmazott a pályázat kapcsán dr. Nádor Gábor, a Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. transzformátor üzletágának vezetője.

Az üzemet működtető Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. közel 300 korábbi Ganz-dolgozó munkahelyét óvta meg azzal, hogy a 2020 júliusa óta felszámolási eljárás alatt lévő CG Electric Systems Hungary Zrt. helyén szeptemberben újraindította a termelést.

A problémákat súlyosbították a koronavírus gazdasági hatásai is. A céggel kapcsolatban felszámolási eljárás is indult, mégpedig állami felszámolószervezet bevonásával, miután egy júniusi kormányrendelet stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a céget. A tavaly alakult Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft.

az egykori Ganz Villamos Művek tápiószelei gyárában folytatja a több mint 140 éve zajló szerteágazó tevékenységet az ipari termelés területein.

ganz Elmű gyártás
Kapcsolódó cikkek