Cégvilág

Történelmi csúcson a Deutsche Post

Ilyen jó első negyedévet még nem zárt a cég.

Története legjobb első negyedévét tudhatja maga mögött a Deutsche Post DHL Group német postai szolgáltató konszern az internetes térnyerésének és a válságból kilábaló világkereskedelmi forgalom növekedésének köszönhetően.

A Deutsche Post az első negyedévben 18,860 milliárd euró bevételre tett szert, 22,0 százalékkal nagyobbra az egy évvel korábbi 15,464 milliárd eurónál. Működési eredménye egyszeri tételekkel 1,911 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 80 millió euróról. A bevételarányos jövedelmezőség 10,1 százalékra javult 3,8 százalékról. Nettó nyeresége 1,190 milliárd euró lett a 2020 első negyedévi 301 millió euró után.

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Történetünk legjobb első negyedévét tudhatjuk magunk mögött

– kommentálta az adatokat Frank Appel, a Deutsche Post vezérigazgatója. Soha nem tapasztalt dinamikával indult neki az új üzleti évének a vállalat – mondta – és ez alapján az internetes kereskedelemben tartós fellendülésre, a világkereskedelmi forgalom stabilizálódásával párhuzamosan pedig a légi és tengeri teherforgalomban növekedésre lehet számítani.

A 2021-es év egészére 6,7 milliárd eurót meghaladó működési eredményt vár a Deutsche Post,

megemelve ezzel 5,6 milliárd eurós korábbi előrejelzését. A 2023-ra vonatkozó előrejelzését 6,0 milliárd eurós működési eredményről 7,0 milliárd euróra emelte.

kiszállítás első negyedév postai szolgáltató Deutsche Post
Kapcsolódó cikkek