Cégvilág

Új vezérigazgató a K&H Csoport élén

Guy Libot, a KBC korábbi pénzügyi szenior ügyvezető igazgatója tölti be a posztot.

Guy Libot-t, a KBC Csoport korábbi pénzügyi szenior ügyvezető igazgatóját nevezték ki a K&H Csoport élére.

A vezető széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, melynek során négy évig dolgozott már a K&H-nál is korábban. A K&H Csoport korábbi vezérigazgatóját, David Moucheront a KBC Bank Belgium vezérigazgatójává nevezték ki.

A vállalatot és Magyarországot is jól ismeri, korábban 4 évig, 2006 júniusa és 2010 szeptembere között a magyarországi bank vezérigazgató-helyetteseként a vállalati banki területet vezette. Guy Libot kinevezését már a magyar hatóságok is jóváhagyták.

Nagy örömmel tölt el, hogy ismét visszatérhetek Magyarországra. Személy szerint rendkívül élveztem a Magyarországon töltött éveket bő 10 évvel ezelőtt, így nagy örömmel fogadtam el a kinevezést, hogy újra itt dolgozzak, és tovább segítsem a K&H fejlődését

– mondta el a K&H új vezérigazgatója, Guy Libot kinevezése kapcsán.

Fotó: K&H

Guy Libot 1985-ben alkalmazott közgazdászként szerzett mesterszakos diplomát az UFSIA-n, Belgiumban, valamint 1988-ban kereskedelmi mérnöki szakon végzett. Pályafutását a KBC-nél (Kredietbank) 1987 szeptemberében kezdte, majd 1990-ben a Los Angeles-i képviselet vezetője lett.

2006 júniusa és 2010 szeptembere között a magyarországi K&H Bank vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be.

A KBC brüsszeli központjában, a Közép-európai banki igazgatóság vezetői tisztségére nevezték ki,

2011 májusában vezérigazgatóvá léptették elő. 2013 decemberétől egészen 2017 szeptemberéig a KBC Csoport belső ellenőrzéséért felelt. 2017-ben a KBC Csoport Szolgáltató és Működésért felelős központjának ügyvezető igazgatója lett. 2019 júniusa óta a KBC Csoport pénzügyi részlegéért felelt. Házas, két gyermek édesapja.

 

vezérigazgató Guy Libot K&H csoport
Kapcsolódó cikkek