Cégvilág

Hipermodern gyárat nyitott Drezdában a Bosch

Június 7-én, Angela Merkel német kancellár, Margrethe Vestager Európai Bizottság alelnök és a szász miniszterelnök virtuális jelenlétében nyitotta meg drezdai gyárát a Bosch.

A létesítmény 1 milliárd eurós beruházás eredménye, ami rekord a német vállalat történetében.

Az első csipek a tervezettnél 6 hónappal korábban, már júliusban legördülnek a gyártószalagról, ezeket a cég elektromos szerszámai fogják hasznosítani, míg szeptembertől megkezdődik az autóiparban használatos csipek gyártása is, ez is 3 hónappal előzi meg az eredeti terveket – mondta Volkmar Denner a vállalat igazgatótanácsának elnöke.

Michael Kretschmer szász miniszterelnök szerint a gyár jó Európának, jó Németországnak és jó Szászországnak is. A 72 ezer négyzetméteres üzem jelenleg 250 embert foglalkoztat, de ez a későbbiekben 700-ra nő és erősíti a „szilikon Szászország” megteremtését.

Fotó: Bosch

Szászország Európa legnagyobb, a világon pedig ötödik legnagyobb mikorelektronikai helyszíne, az Európában gyártott csipek harmada itt készül.

A cég szerint a most nyíló gyár a világ egyik legfejlettebbje, ahogy Denner fogalmazta:

A mesterséges intelligencia és a dolgok internetének kombinációjával lefektetjük a gyártás folyamatos, adat-vezérelt fejlődésének alapjait

A félvezetők tesztelése és a karbantartás – mely távolról is megoldható – terén is segít a mesterséges intelligencia.

A vállalat kiemelte azt is, hogy az autóiparban használt csipeknek jóval magasabb követelményeknek kell megfelelniük az azokat érő fizikai hatások miatt és ebben a Bosch versenyelőnyt kíván létrehozni.

 

félvezetők Csipgyártás Dolgok Internete csip Bosch mesterséges intelligencia
Kapcsolódó cikkek