Cégvilág

Nyit két depót a hazai DHL

Budapesten és két hazai nagyvárosban is több futárra van szüksége az expressz szolgáltatónak, amely elektromos járművekkel erősíti flottáját, töltőhálózatot épít és kibővíti csomagautomata-hálózatát.

A DHL Express Magyarország Kft. 100 új kolléga felvételére, két új depó megnyitására, számos zöld projektre, többek között saját elektromos kisteherautók, elektromos biciklik, elektromos töltők és csomagautomaták üzembe helyezésére készül. A németországi hátterű, vezető logisztikai vállalat magyarországi expressz üzletága e lépésekkel a nemzetközi környezet változására, az erősödő e-kereskedelemre, a megrendelők és vásárlók megnövekedett és gyorsan változó igényeire reagál.

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

Közleményében emlékeztet, hogy budapesti logisztikai központja már ma is a legújabb technológiát képviseli: a létesítmény teljesen automatizált, a szortírozó üzeme óránként 6000 csomag feldolgozására képes, ez pedig amellett, hogy versenyelőnyt biztosít számára, a járvány idején is lehetővé tette a megnövekedett igények kielégítését.

Az idei beruházások nagy része a működési hatékonyság további növelését célozza meg. A kft. Debrecenben és Győrben készül kapacitásbővítésre, új depóit – mint írja – jól megközelíthető, tágas helyen nyitja meg, figyelembe véve azokat a csomagszállítási és raktározási elvárásokat, amelyekre a gyors kiszállításhoz szükség van.

Az említett flottabővítés keretében 20 elektromos kisautó megvásárlását indította el. A járművek első körben a pesti területeket szolgálják ki, de a belvárosban hamarosan három elektromos bicikli szállítja házhoz a csomagokat. Töltőhálózata mellett csomagautomata hálózatát is bővíti a hazai DHL.

A Magyarországon jelenleg 310 főt foglalkoztató cég azért kezdte meg 100 új munkatárs felvételét, mert Budapesten és két vidéki nagyvárosban is keres futárokat, de menedzsereket is.

DHL Express
Kapcsolódó cikkek