Ingyen pizzaszelettel jutalmazza a Covid–19 ellen frissen beoltott vendégeit a hazai szeletbárlánc, a Pizza Me.

Az ajándékot 24 óránál nem régebbi oltási igazolásuk felmutatásával igényelhetik azok, akik egy igazi olasz pizzával szeretnék enyhíteni az oltással járó kellemetlenségeket.

A Pizza Me amellett, hogy vásárlói felé képviseli az oltás fontosságát, a kampányon keresztül más magánvállalatokat is arra ösztönözne, hogy – megosztó volta ellenére – vállalják fel ezt az ügyet.

Fotó: Pizza Me

Bízunk benne, hogy más magáncégek is követni fogják a példánkat annak érdekében, hogy minél kevésbé érintse a negyedik hullám Magyarországot

— nyilatkozta Friedman Victor, a Pizza Me egyik alapítója.

Ahogy oly sokakat, az előző hullámok súlyosan érintettek minket is, és most már nem szeretnénk több halálesetről hallani sem a Pizza Me közösségen belül, sem azon kívül; valamint nem szeretnénk ismét odaállni a dolgozóink elé, hogy sajnos bizonytalan időre be kell zárnunk. Így meg kell tennünk, ami tőlünk telik, képviselnünk kell az oltás ügyét, amely jelenleg az egyetlen igazolt módszer a járvány megfékezésére

– tette hozzá.

Fotó: Pizza Me

A kampányt egy hete publikálták a Pizza Me Facebook- és Instagram- oldalán, és bár nem maradnak el az oltásellenes, esetenként gyűlölködő kommentek, a reakciók kétharmada pozitív. Az ajándék szeletet eddig nem igényelték sokan, de a szervezők bíznak benne, hogy az ősz kezdetével nő majd az oltási kedv. Az oltásösztönző üzenet eddig több mint harmincezer emberhez jutott el.