A nyáron befejeződik az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori háztartásvegyipari gyárának első körös, ötmilliárd forintba kerülő bővítése. Tavaly áprilisban jelentették be, hogy

a társaság a harmadával bővíti üzeme alapterületét, amelynek gyártókapacitása mintegy a negyedével, alkalmazottainak száma pedig közel 10 százalékkal nő.

Fotó: ROBERT JAEGER/APA-PictureDesk /AFP

Az önerős beruházás révén a brit-holland anyavállalat üzeme 2020-tól 2022-ig egy 11 ezer négyzetméteres csomagolócsarnokkal, hat új gyártósorral és egy nyolcezer négyzetméteres, automatizált magasraktárral bővül, ezáltal

globálisan a csoport második legnagyobb hatékonyságú háztartásvegyipari gyárává válik, és itt készül majd a régióban forgalmazott háztartásvegyipari termékeinek 90 százaléka is.

A nyírbátori, a veszprémi és a röszkei gyáraiban csaknem 1500 munkavállalót foglalkoztató Unilever Magyarország Kft. 2020-ban 95,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ezen belül a belföldi értékesítés nettó árbevétele 65,1 milliárd forintot, az exportértékesítés nettó árbevétele pedig 30,1 milliárd forintot tett ki. Az adózás előtti eredményük megközelítette a 3 milliárd forintot.