Cégvilág

Sokan szálltak repülőre júliusban Budapesten

A korábbi hónapokhoz hasonlóan stabilan erős maradt a cargóforgalom: a BUD Cargo City által kezelt havi légi áru mennyisége júliusban is 15 ezer tonna fölött volt, több mint 40 százalékkal nagyobb a tavalyi azonos hónapénál.

Jelentősen nőtt a térség legjobbjának kikiáltott Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma júliusban: a légikikötőben 538 074-an fordultak meg, közel annyian, mint az év első hat hónapjában összesen – olvasható a Budapest Airport közleményében. Az első féléves adat 604 ezer fő volt. Az utasok júliusi, több mint félmilliós száma elérte a 2019-es rekordév júliusi forgalmának 34 százalékát.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Az év első harmadában napi 2000-3000 utas, júniusban már naponta átlagosan mintegy 10 ezer utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren, júliusban pedig már 18 ezer. Az utasok számának visszaépülését segíti az utazási korlátozások folyamatos enyhítése, az átoltottság mértékének növekedése, továbbá az egységes EU-s védettségi igazolás júliusi bevezetése is.

A korábbi hónapokhoz hasonlóan stabilan erős maradt a teherforgalom: a BUD Cargo City által kezelt havi légi áru mennyisége júliusban is 15 ezer tonna fölött volt, több mint 40 százalékkal nagyobb a tavalyi azonos hónapénál. Ezzel az év első hét hónapjának árumennyisége átlépte a 100 ezer tonnát, a 2020. július és 2021. július közötti időszakban pedig meghaladta a 160 ezer tonnát.

Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek