Bár a magyar labdarúgó-válogatott őszi világbajnoki selejtezői összességében csalódást keltettek, a sportfogadási piacon így is hasított Marco Rossi együttese – derült ki a VG érdeklődésére a Szerencsejáték Zrt. által közölt adatokból. A szeptember 2. és október 12. között lejátszott öt tétmérkőzés közül csak Andorrát győzte le a nemzeti csapat (2–1), Albániától oda-vissza kikapott (0–1, 0–1), Angliával viszont a súlyos budapesti vereség (0–4) után bravúros döntetlent ért el  (1–1) a londoni Wembley-ben. Így hamar elszállt a jövő évi katari vb-n való részvétel, ami különösen azok után fájó, hogy a nyári Európa-bajnokságon helytállt a válogatott. A lejtmenet a szerencsejáték-iparban azonban nem érződött, az elmúlt öt világbajnoki selejtezőre összesen több mint 4,67 millió egységnyi fogadás érkezett be, a kifizetett nyeremény pedig meghaladta a 645 millió forintot.

A fogadások száma és a jól tippelők markát ütő nyeremény szempontjából a Magyarország–Anglia mérkőzés vitte a prímet: Gareth Southgate Európa-bajnoki ezüstérmes csapatára – vagy éppen ellene – a hagyományos Tippmixen 978 ezren, az online platformon, a TippmixPrón pedig 147 ezren tették meg tétjeiket. A kiütéses angol győzelem után részben az kárpótolhatta a magyar szurkolókat, hogy a Tippmixen csaknem 191, a TippmixPrón pedig közel 53 millió forintot fizetett ki a Szerencsejáték Zrt. a győztes szelvényekre. Vagyis a magyar–angol összesített mérlege 1,12 millió fogadás és 243,6 milliós nyeremény. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokához kellett Albánia is: a hazai pályán megvívott selejtezőre 1,01 millió fogadás futott be, az idegenben játszottra pedig több mint 985 ezer. Az előbbi találkozóra 123,5 millió, az utóbbira 65,7 millió forintot fizetett ki a játékszervező.

Az öt találkozó közül négy kiemelkedő érdeklődést hozott: a Tippmixen 800 ezer és 1 millió közötti, a TippmixPrón pedig 110 és 150 ezer közötti fogadást. A Magyarország–Andorra mérkőzésre viszont a földi hálózaton csak 504 ezren tippeltek, a digitális platformon pedig 84 ezren. Ennek egyrészt az lehet az oka, hogy akkorra már túl volt két vereségen a csapat, másrészt hat nap alatt az volt a harmadik válogatott meccs, így a párosítás aligha hatott az újdonság erejével.  

Míg a magyar válogatott Anglia és Andorra ellen telt ház, 60 ezer néző előtt játszhatott a Puskás Arénában, addig az Albánia elleni mérkőzésen az európai szövetség, az UEFA büntetése miatt nem lehettek nézők a lelátón. Ennek oka épp az angol–magyar vb-selejtezőn tapasztalt szurkolói rendbontás. A pénteki San Marino elleni vb-selejtezőn újra megnyitják a létesítmény kapuit, ám az érdeklődés szerényebb a vártnál. Hétfőn Varsóban zárja a sorozatot a válogatott, ám magyar drukkerek hivatalosan a lengyel fővárosban sem lehetnek jelen.

Magyarok Angliában

Török és brit lapok is úgy értesültek, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea megegyezett a Fenerbahçéval Szalai Attila átigazolásáról. A CNN Türk szerint a londoni sztárklub 23,4 millió eurót fizet a magyar válogatott védőért januárban, aki hat évre ír alá a Stamford Bridge-nek, ahol évi négymillió eurót keres majd. A Football365.com pedig arról ír, hogy az RB Leipzigben szereplő Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát a Manchester United hajlandó kifizetni.