Az első expressz kasszákat 2020 decemberében vezette be a nagykereskedelmi vállalat a budaörsi, ferencvárosi és kelet-pesti Metro üzletekben, majd a teszthónapok alatt elért sikerek után az újítást fokozatosan megvalósították a többi áruházban is. Mára az összes Metro áruházban elérhetővé vált ez a korszerű szolgáltatás, leegyszerűsítve a vendéglátásban és kereskedelemben dolgozók beszerzését. 

Az expressz kasszák egy padlóba épített mérleg segítségével grammnyi pontossággal képesek mérni az akár 430 kg áruval megpakolt profi bevásárlókosár tartalmának súlyát. 

A kereskedők, éttermek, szállodák által vásárolt nagy mennyiségű árut így nem szükséges a pénztárszalagokra kipakolni, elegendő azt a bevásárló kocsival együtt a mérlegre tolni.

Azokban az áruházakban, ahol a speciális kasszákat már több hónapja használják, havonta átlagosan már csaknem kilencezer darab számla kezelése történik az Expressz Kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő.

Szeretnénk minél több formában hozzájárulni a professzionális vásárlóink hatékonyságának növeléséhez. Az expressz kasszák nagy mértékben felgyorsítják és leegyszerűsítik a hagyományos beszerzés folyamatait. A vásárlók az erre a célra kapott szkennerrel vagy a mobiltelefonjaikra letöltött alkalmazással már a kosárba tételkor beolvashatják az termékek vonalkódját, fizetéskor pedig a pénztárgép egy súlyméréssel és egy QR-kód segítségével nagyjából öt másodperc alatt validálja a bevásárlókocsi tartalmát

mondta Tóth-Korom Péter, a Metro áruházi operációs vezetője.