Az Audi Hungaria és a teljes Volkswagen Konszern igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktus a vállalatra és a munkatársaikra gyakorolt hatásait lehetőségeikhez mérten minimálisra csökkentsék –közölte a VG kérdésére az Audi Hungaria. A társaságnak több beszállítója is van Ukrajnában, és a konfliktus hatással van beszállítóikra és az ellátási rendszereikre, ezáltal a motorgyár és a járműgyár termelésére is.

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

„Az alkatrészellátási fennakadások következtében átmenetileg az alkatrészellátáshoz kell igazítanunk a termelést. Folyamatosan elemezzük a helyzetet és szoros kapcsolatban állunk a Volkswagen Konszernnel és beszállítóinkkal” – közölte a vállalat.

Az ukrajnai beszállítóik mindent megtesznek, hogy stabilizálják a termelést ukrajnai üzemeikben és vizsgálják, hogy bizonyos mennyiség gyártását más országokban lévő gyartókapacitásaikra irányítsák át.

Az Audi Hungaria úgy döntött, hogy 250 ezer euróval, vagyis közel 100 millió forinttal támogatja a Magyarországra érkező háborús menekültek ellátását magyarországi segélyszervezeteken keresztül. Ez az összeg része annak az 1 millió eurós azonnali felajánlásnak, amellyel az Audi Konszern hozzájárul az orosz-ukrán háború elől menekülők megsegítéséhez.