Az országos ingatlanpiacot 2021-ben jellemző élénkülés kedvező hatással volt az ingatlan.com teljesítményére is – közölte a társaság. A cég nettó árbevétele 2021-ben 3,8 milliárd forintot tett ki, amely 17 százalékos növekedésnek felel meg a 2020-as szinthez képest.

A jelentős növekedést az ingatlanpiaci élénkülés, a látogatók és hirdetők számának növekedése, valamint a fővároson kívüli régiók erősödése is segítette” 

– emelte ki Keleti József, az ingatlan.com Zrt. igazgatóságának elnöke és üzletágvezetője. Hozzátette, a járvány a gazdaság minden területét, így az ingatlanpiacot is negatívan érintette, de a gazdaság újraindulásával élénkülési időszak indult 2021-ben.

Az ingatlan-, ezen belül a lakáspiaci bővülést jól mutatják a társaság adatai. Az ingatlan.com-on 2021-ben több mint 620 ezer hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők az ország 2955 településéről. Összesen 103 ezer tulajdonos és több mint 10 ezer ingatlanközvetítő keresett vevőt, bérlőt az ingatlanokra tavaly. Emellett az ingatlan.com oldalát havi átlagban 3,7 millió látogató összesen 134 millió alkalommal kereste fel, akik összesen 1 milliárd oldalt néztek meg. Mindezek a számok 5, illetve 17 százalékos emelkedést jelentenek az egy évvel korábbihoz képest, egyben meghaladták a járvány előtti, 2019-es adatokat is. A növekedést támogató piaci környezet miatt az ingatlan.com 6 százalékkal 120 főre növelte a munkatársai létszámát.

Az ingatlanhirdetési portál szakértői szerint az idei gazdasági kilátások egyelőre még bizonytalanok részben az Ukrajnában zajló háború kedvezőtlen hatásai és a felgyorsuló miatt emelkedő hitelkamatok miatt.