BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy részvényes felszólította a Disney vezetőjét, hogy ne pazarolja a pénzt politikai hadjáratokra

A Walt Disney egyik részvényese nyíltan bírálta a vállalatot annak nézetei miatt.

A Disney egyik részvényese nyíltan bírálta a vállalatot annak LMBT-nézetei miatt, illetve azért is, mert a cégóriás kritikát fogalmazott meg a floridai kormányzó úgynevezett szülői jogokat védő törvényével szemben – írja a Fox Business

Ray Keating, a DisneyBizJournal.com közgazdásza és szerkesztője azt mondta, hogy

amikor a vállalatok beleszólnak a politikába, annak ritkán van jó vége.

Fotó: SOPA Images

Íme, egy javaslat a Disney vezérigazgatójának, Bob Chapeknek: térjen vissza az üzlethez, vagyis a kiváló történetmeséléshez, és ne pazarolja a részvényesek pénzét olyan politikai keresztes hadjáratokra, amelyeknek semmi közük a Disney üzletéhez

– mondta Keating a Fox Newsnak. „Mindannyiunknak joga van ahhoz, hogy hallassuk a hangunkat” – tette hozzá.

Ron DeSantis Florida republikánus kormányzója a héten írta alá azt a törvényt, amely megtiltja az állami iskolák tanárainak, hogy „a szexuális irányultsággal és a nemi identitástudattal kapcsolatos tananyagot” oktassanak az alsó tagozatos diákoknak, illetve a pedagógusok egyik évfolyamon sem oktathatnak olyan témákat, amelyek nem a tanulók „életkorának vagy fejlődésének megfelelők”. 

Korábban a VG megírta, hogy a Walt Disney LMBT-programot szorgalmaz a cégen belül, például a társaság sokszínűségért és befogadásért felelős menedzsere azt magyarázta az alkalmazottaknak, hogy a vállalat elhagyja a „hölgyek, urak, fiúk és lányok” szavakat a vidámparkjaiban, hogy ne diszkriminálják a transznemű gyerekeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.