Bill Ready, a Google korábbi kereskedelemmel és fizetéssel foglalkozó igazgatója váltja Ben Silbermannt a Pinterest vezérigazgatói posztján, aki ügyvezető elnökként folytatja tovább a munkát a vállalatnál, követve ezzel a techcégek gyakorlatát – írja a The Verge. Az új vezetőtől aki korábban a Venmónál és a PayPalnál is szerzett tapasztalatot profitalapú stratégiát várnak el. 

Bill Ready
Bill Ready

A Pinteresten ötletek iránt nézelődők érdeklődésüknek megfelelő termékek közül válogathatnak, megvételre is, ami mostantól a fő profil lesz. Szolgáltatásokat is terveznek ajánlani. A Pinterestnek több száz millió felhasználója van, akik potenciális vásárlók lehetnek.

Bill Ready legfőbb feladata az lesz, hogy felpörgesse az értékesítést, méghozzá gyorsan.

Pinterest Bill Ready jön a google A Pinterest logo is seen on a computer screen in this photo illustration in Warsaw, Poland on March 5, 2019. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Jaap Arriens / NurPhoto via AFP

A Snap, a YouTube és a Twitter is hasonló irányba halad.

Az új vezérigazgató nyakába más megoldandó feladatok is szakadtak, tennie kell azért, hogy a Pinterest kellemesebb munkahely legyen, ugyanis az elmúlt években érték kritikák a céget, többek között diszkrimináció miatt, amely nem összeegyeztethető a vállalatfilozófiával és az ambiciózus törekvésekkel, amelyek a platformra vonzanák az online vásárlókat.