A SpaceX űrkutatási vállalat legalább öt alkalmazottját elbocsátotta, akik nyílt levélben kritizálták a cég vezérigazgatóját, Elon Muskot  – írta a The Guardian. 

A vállalat több, a levélhez köthető álló alkalmazottat elbocsátott – közölte a SpaceX elnöke, Gwynne Shotwell. 

A levél terjesztésében részt vevő alkalmazottak a többi munkavállalót kényelmetlen helyzetbe hozták és megfélemlítették, a levél aláírására presszionálva őket 

–  indokolta a cég elnöke a döntést. Korábban is volt precedens arra, hogy a vállalat vezetőségéhez intézett nyílt levélben Muskot a a SpaceX "zavaró tényezőjének és szégyenfoltjának" titulálták. 

Employees of SpaceX work on the Crew Dragon reusable spacecraft after a press conference at SpaceX headquarters in Hawthorne, California on October 10, 2019. (Photo by Philip Pacheco / AFP)
A SpaceX munkatársai a Crew Dragon űrhajón dolgoznak a SpaceX kaliforniai Hawthorne-ban található főhadiszállásán 2019. október 10-én.
) Fotó: Philip Pacheco / AFP

A levélben három követelést soroltak fel az érintett munkavállalók: 

  • a SpaceX-nek gyorsan és egyértelműen el kell határolódnia Elon személyes márkájától,
  • az egész vezetőség felelősséggel tartozik azért, hogy a SpaceX mindenki számára élhető munkahely legyen, és
  • meg kell határozni és egységesen reagálni kell az elfogadhatatlan viselkedés minden formájára.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány alkalmazottnak mondtak fel.

Elon Muskot 258 milliárd dollárra perelték be egy állítólagos piramisjáték miatt

A dogecoin eladási hulláma akkor kezdődhetett, amikor Musk a Saturday Night Live című műsor vendége volt, és egy fiktív pénzügyi szakértőt alakítva a dogecoint szélhámosságnak nevezte.