Csak őszinte akart lenni a követőivel, ám nagy bajba került Lexi Larson, amiért a TikTokon beszélt a munkájáról, és még azt is elárulta, hogy mennyi fizetést kap.

A techszektorban dolgozó Lexi a nyilatkozatával üzleti titkot sértett, és ez az állásába került. A főnökei amint meglátták a videót, ki is rúgták

– számolt be róla a Business Insider. Mindez két nap leforgása alatt történt.

A denveri marketinges büszkén mesélte el, hogy éves szinten 20 ezer dolláros fizetésemelést kapott, és ezzel 90 ezer dollárra nőtt a bére. Az öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis az őt foglalkoztató cég kiszúrta a videót. A történet többmilliós nézettséget ért el. A hölgy ezek után sem hajlandó felhagyni a közösségi médiás jelenlétével, ugyanis az elbocsátásának a részleteiről is a TikTokon számolt be.

Russia, Kazan May 28 2019: Tik Tok application icon on Apple iPhone X screen close-up. Tik Tok icon. tik tok application. Tiktok Social media network
Shutterstock

Az üzleti titok megsértése már többször botrányhoz vezetett. Tavaly novemberben nagy port kavart, hogy ellopták a Pfizer titkos receptkönyvét. A Pfizer azzal vádolja az egyik volt alkalmazottját, hogy bizalmas adatokat mentett a saját szerverére. A fájlok a koronavírus elleni vakcina összetevőiről és a rákkutatásról is tartalmaztak titkos információkat. Összesen 12 ezer dokumentumról volt szó, pedig a Pfizer nem akarta kiadni a vakcinájának dollármilliárdokat érő titkait.

Az idén júniusban pedig belső vizsgálat indult a váratlanul lemondott Sherly Sandberg ellen, aki 14 éven át volt Mark Zuckerberg jobbkeze, a Facebook mögött álló második legfontosabb ember. A Meta másik volt dolgozója, aki jelenleg is pereskedik a techóriással, pedig kiszivárogtatta, hogy hiába töröljük az üzeneteinket, sőt akár a profilunkat is, a Facebook megtartja az adatainkat.

A közösségi média már sok embert tőrbe csalt. Instázás miatt került majdnem börtönbe Kínában az újdonsült olimpiai bajnok, Eileen Gu, aki egy nappal a történelmi aranyérme előtt az Instagramon válaszolt egy kommentre, és elárulta, hogy VPN-nel kerüli meg a rendszert.