Jól kezdte az FTC a BL-selejtezőket, a kazah Tobol Kostanaj elleni 0-0-s odavágó után otthon fölényes, 5-1-es sikert aratva lépett tovább – idézte fel a VG érdeklődésére a Szerencsejáték Zrt.

Az első mérkőzésre majdnem 570 ezer, míg a visszavágóra közel 650 ezer egységnyi fogadás érkezett a Tippmixen és a Tippmixprón, a zöld-fehérek hazai sikerével pedig közel 200 millió forint nyeremény került a fogadókhoz.

A selejtező második fordulójának első mérkőzésén a Slovan Bratislava csapatát fogadta a Ferencváros: a szlovák klub 2-1-re győzött, így nehéz helyzetbe került a Fradi. A találkozó kapcsán több mint 758 ezer fogadás futott be, és 152 millió forintnál is több nyereményt jegyeztek a játékosok.  

Budapest 20220720 Labdarúgás Bajnoko Ligája BL selejtező Ferencváros FTC   Slovan Bratislava foto Török Attila Nemzeti Sport
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A magyar bajnok kazahsztáni 0-0-s döntetlenjére közel 36 ezer helyes tipp érkezett az 1X2 fogadási soron, az iksz 3,40-os oddsot jelentett. A visszavágón aztán már nem borult a papírforma, a zöld-fehérek kicsivel több mint húsz perc játék után 3-0-s előnyt szereztek, és ugyan még az első játékrészben szépített a Tobol, a második félidőben még két gólt ért el a Fradi, így sima, 5-1-es diadal lett a vége.

Akkor az FTC első két találatát a Sheriff Tiraspoltól igazolt Adama Traore szerezte, akinek a gólszerzése 2,20-as oddsért volt fogadható, a hazai győzelemre pedig majdnem 190 ezer helyes tipp érkezett 1,33-as szorzóért. A „Pontos végeredmény”, illetve a „Gólszám” fogadási piac helyes tippje is igazán kifizetődő volt, előbbihez (FTC 5:1) ugyanis 50,00-s, míg utóbbihoz (6+) 15,00-s záró szorzó társult. 

Nem ezt várták a fogadók

A selejtező második fordulójában a Slovan Bratislava ellen sokáig 0-0 állt az eredményjelzőn az Üllői úton, és ugyan a 70. percben a Ferencváros szerzett vezetést, a szlovákok végül fordítani tudtak, és 2-1-re megnyerték a meccset. A végkimenetelre vonatkozó fogadási soron a tippek csupán 9 százaléka érkezett a vendégsikerre, 7,50-os oddsért, míg az első félidő döntetlenje 2,20-os szorzót ért a fogadások 76 százalékának az 1. félidő – 1X2 piacon. 

A Fradi gólját ezúttal Kristoffer Zachariassen szerezte, az ő találatában bízók 4,00-s nyereményszorzóval kalkulálhattak, illetve érdekesség még, hogy a Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5 opciónál közel 22 ezer tipp érkezett arra, hogy gólváltás mellett legalább három találat lesz a mérkőzésen.

A találkozóhoz kapcsolódóan a legmagasabb nyertes oddsot a Pontos eredmény – 1. félidő/Végeredmény fogadási sorral lehetett elérni, ahol a helyes tipp (Döntetlen 0:0/Slovan Bratislava 2:1) 100,00-s szorzót jelentett. 

Budapest 20220720
Labdarœg‡s BL selejtez? FTC-Slovan Bratislava
Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly
Fotó: Árvai Károly

Pozsonyban lehet javítani

A Ferencváros ugyan hazai pályán vereséget szenvedett szlovák ellenfelétől, ám jövő szerdán Pozsonyban lehet javítani, illetve fordítani – az FTC továbbjutására a Tippmixen és a Tippmixprón is lehet már tippelni. A párharc győztese a következő körben a Qarabag Baku–FC Zürich párosítás továbbjutójával mérkőzik, az azeriek 3-2-es előnyből várják a svájci visszavágót.