Homolya Róbert veszi át a Stadler Trains Magyarország Kft. irányítását – derült ki a vállalat közleményéből. A Magyar Államvasutak Zrt. (Máv) korábbi elnök-vezérigazgatója Dunai Zoltánt váltja a pozícióban, aki több mint 15 éven át vezette ügyvezetőként a céget, egyben alapítója is volt a társaságnak.

20210217 MÁV Zöld kampány Fotó:Nagy Zoltán, 20210217 BudapestKörnyezetbarát mozdonyt indít a A Magyar Államvasútak Zrt (MÁV)Fotó: Nagy Zoltán (NZ)Metropolképen: Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója
Fotó: Nagy Zoltán

Homolya Róbert azzal a mandátummal érkezett, hogy dolgozza ki és hajtsa végre a svájci cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiáját, de a meglévő projektek támogatása is az elsődleges feladatai közé tartozik. 

A munkáját október 1-jétől kezdi meg a Stadler Trains élén.

A Stadler éppen Dunai Zoltán regnálása alatt vált a magyar vasút legjelentősebb járműbeszállítójává: összesen 195 korszerű technológiájú vasúti járművet adtak a Mávnak, amelyek fontos elemei a hazai vasút modernizálásának.

Homolya Róbert 2018 és 2022 között töltötte be a Máv elnök-vezérigazgatói posztját, és az összevonást követően a Máv-Volán csoport első ember volt. Távozását a Technológiai és Ipari Minisztérium jelentette be június elején. A jogászvégzettségű szakember 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára volt, majd 2018 augusztusában kérték fel az állami vasúttársaság vezetésére.