Körülbelül 500 állást szüntetnek meg a Gap divatháznál, a megszorítások a cég New York-i, San Franciscó-i és ázsiai irodáit érintik – írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a CNN.

Gap To Close 19 UK and Ireland stores Amid Covid Pandemic Losses, LONDON, ENGLAND - JUNE 10: Shoppers pass the GAP store on Oxford Street on June 10, 2021 in London, England. The Gap clothing chain of shops announced closures of 19 UK and Ireland stores as the company experienced losses due to the coronavirus COVID-19 pandemic.  (Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)
Fotó: Chris J Ratcliffe / Getty Images

A hírt először közölő The Wall Street Journal szerint 

az elbocsátások a napokban kezdődtek el, a Gap 8700 vállalati alkalmazottjának nagyjából 5 százalékát leépítik.

Az elbocsátásokról szóló hírek néhány hónappal azután érkeztek, hogy a Gap gyenge első negyedévi eredményről számolt be, miközben zászlóshajója és a népszerűbb Old Navy lánc eladásai visszaestek. Júliusban a cég bejelentette, hogy Sonia Syngal vezérigazgató kevesebb mint három év után lemondott. Őt egy ideiglenes vezérigazgató váltja, amíg a cég megtalálja az állandó vezérigazgatóját.

Neil Saunders, a GlobalData ügyvezető igazgatója elemzői megjegyzésében azt írta, hogy a leépítéseknek van értelmük a vállalat lassuló eladásai és csökkenő kiskereskedelmi lábnyoma miatt. Hozzátette, hogy a Old Navy már nem olyan erős márka, amelyre a Gap továbbra is támaszkodhatna a profittermelésben. 

Keményebb lépéseket kell tennie a cégnek, hogy a befektetőket megnyugtassa, és jobb számok elérhessen a második fel évben

– foglalta össze a szakértő. 

 

A Gap részvényei csaknem 3 százalékot estek a keddi kereskedésben, a 50 százalékot veszített értékéből az év eleje óta.

Kudarcba fulladt Kanye West és a Gap közötti nagy üzlet

Az eredetileg tíz évre szóló partneri megállapodást 2020 júniusában jelentették be, és a Gap reményei szerint több mint egymilliárd dolláros éves bevételt generált volna.