BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kudarcba fulladt Kanye West és a Gap közötti nagy üzlet

Az eredetileg tíz évre szóló partneri megállapodást 2020 júniusában jelentették be, és a Gap reményei szerint több mint egymilliárd dolláros éves bevételt generált volna.

Hivatalosan is kudarcba fulladt az amerikai rapper, Kanye West és a Gap közötti együttműködés – tudatta a The New York Times.

A Ye művésznevet viselő Kanye csütörtökön levélben hivatalosan értesítette a ruházati láncot, hogy 

szerződésszegésre hivatkozva felbontja a Yeezy Gap ruházati márkára vonatkozó megállapodásukat, és ehelyett saját üzleteinek megnyitására fókuszál. 

Street Style - September 2022 - New York Fashion Week
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 10: Veronica Guilty is seen wearing a Yeezy Gap Baleciaga hoodie, dress by Reformation, shoes Marine Serre and a bag by Jacquemus to NYFW at Spring Studios on September 10, 2022 in New York City.  (Photo by Alexi Rosenfeld/Getty Images)
Veronica Guilty egy Yeezy Gap Balenciaga kapucnis pulóvert visel a New York-i divatbemutatón 2022. szeptember 10-én.
Fotó: Alexi Rosenfeld / Getty Images

A Yeezy Gap kollaboráció keretében az eredeti tervek szerint férfi-, női és gyermekruházati cikkeket dobtak volna a piacra. 

Az eredetileg tíz évre szóló partneri megállapodást 2020 júniusában jelentették be, és a Gap reményei szerint több mint egymilliárd dolláros éves bevételt generált volna. 

A cég az alkalmazottaknak küldött üzenetben ismerte el, hogy a megállapodás véget ért. 

A Gap elnöke, Mark Breitbard szerint nem sikerült közös nevezőre jutniuk az elképzelések megvalósítását illetően. 

Kanye West ügyvédei eredetileg augusztus 16-án küldtek szerződésszegési felszólítást a Gapnek. Ye ügyvédje, Nicholas Gravante szerint „a Gap nem hagyott más választást, mint a megállapodás felbontását”. Az ügyvéd azzal érvelt a felszólításban, hogy a márka nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit, arra hivatkozva, hogy a Gap nem nyitott új boltokat a Yeezy-termékek eladására. Az YZY Gap üzleteknek 2021 második felében kellett volna megnyílniuk – állt a levélben. Az ügyvéd hozzátette, hogy Ye „haladéktalanul lépni fog, hogy a Yeezy kiskereskedelmi üzletek megnyitásával behozza az elvesztegetett időt”. 

A ruházati márka azt tervezi, hogy a jövő év első felében folytatja a már elkészült Yeezy Gap termékek, köztük az ünnepi szezonra szánt kollekció árusítását.

Két évvel ezelőtt, amikor a vállalat bejelentette a Yevel való együttműködését, a vállalat részvényeinek árfolyama negyven év óta nem tapasztalt mértékben emelkedett. 

A cég eredeti tervei szerint a Yeezy Gap ruhadarabok 2021-ben jelentek volna meg a boltokban, de a megjelenési dátumot folyamatosan későbbre tették: mindössze két termék jelent meg az együttműködés első másfél évében: egy pufferdzseki és egy pulóver, amelyeket csak online értékesítettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.