December 10-től megszűnik a Bolt Food ételfutár-szolgáltatás. A cég e-mailben közölte a felhasználóival, hogy kicsivel több, mint két hét múlva nem lehet majd többé rendelést leadni az okostelefonos alkalmazásukon keresztül. A taxiszolgáltatást a döntés nem érinti.

Budapest 2020.12.08.Ételfutár BOLT étterem koronajárvány rendelésfoto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az e-mailben nem részletezett üzleti okokra hivatkozik a Bolt. A cég még 2020 tavaszán szállt be az ételfutárbizniszbe. A személyszállítás területén a vállalat stabilan megvetette a lábát az elmúlt években, a koronavírus miatti lezárások pedig jó alkalmat adtak ahhoz, hogy a házhoz szállító üzletágat is behozzák Magyarországra. Az alkalmazás a következő két hétben még működni fog, azt követően viszont leállítják a rendszert.

Végleg lehúzza a rolót a Malackrumpli

A Malackrumpli bisztró a Facebook-oldalán értesítette a vendégeit, hogy az étterem végleg bezár. Az üzemeltetők közölték, hogy az elmúlt évek kihívásait végül nem tudták átvészelni.

Az és a nagymértékű az összes futárcéget megviseli. Ahogy arról a VG is írt, az egyik legismertebb cég, a Foodpanda kénytelen volt extra díjat felszámolni a rendelések után, hogy ki tudja termelni a működési költségeit. A rendszerhasználati díj 110 forint rendelésenként. Ezt az összeget november 14. óta számolja hozzá a végösszeghez a vállalat alkalmazása.

A Foodpanda esetében szó sincs a működés befejezéséről, sőt, a futárcég a rendszerhasználati díjat is azzal magyarázta, hogy a szolgáltatásaik színvonalának megőrzéséhez van rájuk szükség.