Végleg bezár a tihanyi Malackrumpli bisztró – tudtatta az étteremlánc a Facebook-oldalán. Az étterem egy hosszú posztban búcsúzott el visszatérő vendégeitől, beszállítóitól és partnereitől.

Malackrumpli
Fotó: Malackrumpli / Facebook

A Malackrumpli bisztró 2013-ben nyílt meg.

Az elmúlt évek nehézségeit, a koronavírust, az energiaválságot és a nagymértékű inflációt már nem bírta el az étterem. A helyzetet az is nagyban rontotta, hogy a Malackrumpli alapítója és tulajdonosa, Járosi Tamás 47 évesen elhunyt. Járosi halála után a rengeteg kihívás mellett már nem volt meg az a lendület, amely segített volna átvészelni ezt az időszakot.

Járosi Tamás még a tavasszal több interjút adott azzal kapcsolatban, hogy nettó 800 ezer forintos fizetésért sem talál séfet az éttermébe. 

Az elmúlt évek sok kihívást állítottak elénk, de mi mindig hittünk abban, hogy érdemes felállni, újrakezdeni, előremenekülni, mert mindig van új ötlet és lelkesedés, amely átlendít a nehéz időszakokon. Bíztunk benne, hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia 

– olvasható az étterem Facebook-posztjában.

Ikonikus fővárosi kávéház lett az legújabb áldozata

A magas energia- és alapanyagárak miatt a Rákóczi úton is lehúzzák a rolót, a Hauer cukrászda és kávéházat 132 éve alapították.