A Mészáros csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztriai Iciciben

a Marriott Opatija lesz Horvátország első Marriott-szállodája.

Marriott,Internationa
Fotó: Getty Images

Mészáros Lőrinc az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futballklubot, és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

Az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg.

Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek.

Kirigin Fernando, Opatija polgármestere felidézte, évtizedek óta egyetértés van abban, hogy a városnak magasabb kategóriában kellene kibővítenie szállodai kapacitásait. Ez most megtörténik – hangsúlyozta, és egyben megköszönte a befektetőnek, hogy ehhez éppen az ő városát választották.

A Marriott Opatija az Opatija Riviéra Icici településén, a Liburnijska úton helyezkedik el, amely a környék legfontosabb úti céljait összekötő főút, és mindössze 45 percre található a rijekai repülőtértől. Az alapkövet kilenc hónappal ezelőtt tették le, a munkálatok pedig azóta rendben folynak.

A vállalat tájékoztatása szerint a Mészáros csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban, szállodái vannak Ausztriában, Montenegróban és Horvátországban. A horvátországi Miramar megvásárlásával és a Riva’s Hotels & Resorts megépítésével 100 millió eurót tesznek ki a vállalatcsoport horvátországi szállodaberuházásai.