A Mészáros csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts megállapodást kötött a Marriott Internationallel Horvátország első, Mariott Hotels brand alatt üzemeltetett szállodájáról a tengerparti Opatijában – közölte a csoport az MTI-vel. Az építés alatt álló 185 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit a vendégek előtt az Opatija Riviérán.

Mészáros Lőrinc, Szijjártó Péter
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Tájékoztatásuk szerint a Marriott Hotels a Marriott Bonvoy 30 hotel brandből álló portfóliójának kiemelkedő tagja. Több mint 65 országban található több mint 600 szállodájával a Marriott Hotels brand előremutató stílust, dizájnt és innovációt kínál a vendégeinek.

A Mészáros csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban, szállodái vannak Ausztriában, Montenegróban és Horvátországban. A horvátországi Miramar megvásárlásával és a Riva’s Hotels & Resorts megépítésével 100 millió eurót tesznek ki a vállalatcsoport horvátországi szállodaberuházásai – áll a közleményben.

Bízunk benne, hogy egy globálisan elismert brand részeként a hotel az európai és a nemzetközi piacok szabadidős és üzleti vendégei számára is vonzó lesz, és ezáltal is fokozni tudjuk a horvát tengerpart ismertségét

– jelentette ki a közlemény szerint Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa, akit egyébként a Forbes szerint Csányi Sándor letaszított a trónról.

Az ismertetés szerint a szabadidős és az üzleti utazókat kiszolgáló Marriott Opatija az Opatija Riviéra Icici településén, a Liburnijska úton helyezkedik el, amely a környék legfontosabb úticéljait összekötő főút; 45 percre található a rijekai repülőtértől. A Mészáros Csoport új szállodája a horvátországi Isztriai-félszigeten tovább erősíti a magyar vállalatcsoport nemzetközi jelenlétét. Az együttműködés hivatalos nemzetközi bejelentése 2023 januárjában várható Opatijában.