BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mészáros Csoport 21 milliárd forintért épít szállodát Horvátországban

A Mészáros Csoport új horvátországi luxusszállodája 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.

Megkezdődtek Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Ičićiben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg – olvasható a cégcsoport közleményében.

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Ičićiben épülő új, ötcsillagos luxusszállodában 180 szoba és 12 apartman lesz. A projekt keretében egy gyalogoshíd is megépül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Učka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése. A bruttó 22 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztés során mélygarázs és ötszintes parkoló fogja kiszolgálni a leendő vendégeket, amelyet igénybe vehetnek majd a helyi lakosok is.  Terveik között szerepel a környék parkrendezése, szökőkutak és kávézók létesítése.

Mészáros Csoport
Fotó: Mészáros Csoport

Ezzel a projekttel Ičići belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig

– mondta az ünnepélyes alapkőletételen Denis Šikljan, a DDG-csoport alapítója. A szállodaprojektbe beruházó Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban.

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. 

A Miramar és a Riva’s Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd”

 – mondta Mészáros az építkezés megnyitó ünnepségén. A luxusszálloda a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.