A vállalatvezetés döntésének értelmében bérmegállapodás nélkül is emelt összegű januári bért kapnak a BKV munkavállalói – jelentette be a fővárosi közlekedési cég. 

Budapest 2020.12.11.
BKV álláshirdetés metro
Fotó: Kallus György / VG

Jelezték, hogy a tárgyalások lezárásához szükséges egyeztetések tovább folytatódnak, a menedzsment pedig felkérte a szakszervezeteket, hogy próbáljanak lépéseket tenni álláspontjaik egységesítésének irányába. 

A BKV azt írta közleményében, hogy a tulajdonos főváros által biztosított forrás rendelkezésre áll a 2023-as bérfejlesztés végrehajtásához.

A szakszervezetek álláspontjai azonban a felosztás pontos módját illetően továbbra sem egységesek, így a tárgyalások lezárása várat magára. Azonban a munkavállalók érdekében – a szinte mindenkit érintő gazdasági nehézségek mérséklésére – a BKV menedzsmentje úgy döntött, hogy a januári béreket emelt összeggel fizeti ki. Felhívták azonban a figyelmet arra, hogy a januári emelés mértéke eseti jellegű, a 2023-as béremelés pontos mértékéről a tárgyalások lezárása után a felek által aláírt bérmegállapodás fog rendelkezni.