A Wizz Air január 9-én és 10-én két új járatot indított Budapestről. A Szaúd-Arábia két városába, Rijádba és Dzsiddába hetente kétszer induló gépekre már 16 290 forinttól lehet jegyet vásárolni – derült ki a légitársaság csütörtöki közleményéből.

Wizz Air Airbus A321neo
Wizz Air Airbus A321NEO aircraft as seen taxiing and taking off, departing from Eindhoven EIN EHEH International Airport in the Netherlands. The new modern and advanced airplane has 239 seats in a new configuration, it is the NEO version New Engine Option of Airbus offering lower fuel consumption and CO2 emissions, having the registration HA-LVB and is powered by 2x PW jet engines. WizzAir is an ultra low-cost airline with head office in Budapest Hungary. The world passenger traffic declined during the coronavirus covid-19 pandemic with the industry struggling to survive. Eindhoven, Netherlands on November 8, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
A két új Wizz Air-járatnak köszönhetően több magyar szurkoló láthatja a helyszínen Cristiano Ronaldo meccseit.
Fotó: Nicolas Economou / AFP

A Wizz Air Ausztriából és Olaszországból már 2022 végén elindította járatait Rijád és Dzsidda irányába, és immár Magyarország számára is megnyitja ezeket az útvonalakat. A bővítésnek hála a két ország közti közlekedés megfizethetővé, kényelmessé és jóval gyorsabbá válik, ezzel is támogatva mindkét ország turisztikai iparágát.

Ráadásul azoknak a magyar fociszurkolóknak is megkönnyíti a dolgát, akik élőben szeretnék megtekinteni a Szaúd-Arábiába igazoló Cristiano Ronaldo mérkőzéseit.

A Budapestről elérhető két új járat a része annak

a huszonhárom új Wizz Air útvonalnak, amelyek a légitársaság várakozásai szerint egymillió utas repüléséhez járulnak hozzá.

Nem véletlen, hogy a Wizz Air több országból is az arab országot célozza meg. Szaúd-Arábia Vision 30 programja ugyanis azt az ambiciózus célt tűzte ki, hogy 2030-ra megháromszorozza a Szaúd-Arábia felé irányuló utasforgalmat.

Cristiano Ronaldo is Officially Unveiled as Al Nassr Player
Cristiano Ronaldo december 30-án írt alá a szaúdi al-Nászr csapatához.
Fotó: Khalid Alhaj / MB Media

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2023-as évet két új budapesti járat indításával kezdhettük Szaúd-Arábiába. Ezentúl a Magyarországról induló utazók számára is könnyen elérhetővé válik az a hatalmas történelmi, művészeti és kulturális örökség, amelyet a Szaúd-arábiai Királyság kínál a látogatóknak. Az új útvonalakkal együtt már tíz különböző közel-keleti célállomásra repülünk” – nyilatkozta az indulás kapcsán Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

Egy átigazolás anatómiája: Cristiano Ronaldo és az al-Nászr

Új kihívások Ázsiában vagy egy hanyatló karrier levezetése? Sokan tették fel ezt a kérdést, amikor 2022. december 30-án Cristiano Ronaldo bejelentette, hogy aláírt a szaúdi al-Nászr csapatához. A futballtörténelmi összegű átigazolásban sokan azt látták, hogy Ronaldo csillaga leáldozott, és az európai csapatok hátat fordítottak neki. A szaúdi kalandhoz azonban összetettebb történet vezetett, mint egy egyszerű tollvonás.