Saját forrásait a Hiventures vállalati üzletágától érkező tőkefinanszírozással kiegészítve vásárolt fel egy szakspecialista vállalkozást az ingatlanüzemeltetéssel és létesítménygazdálkodással foglalkozó Dome Group Hungary Zrt., amely 2021 óta működik együtt az MFB Csoporthoz tartozó kockázati tőkealap-kezelővel – jelentették be az érintettek. Az ügyletben a Hiventures passzív pénzügyi befektetőként vesz részt, tehát a napi operatív működésbe nem folyik bele.

Dome Facility Services Group
Fotó: Dome Facility Services Group / Facebook

Az ügylet optimálisan illeszkedik az elmúlt évek organikus, illetve több sikeres akvizíciónak köszönhető növekedésébe

– emelte ki Décsi Gábor, a Dome vezérigazgatója. Hozzátette: a felvásárlással még magasabb színvonalon tudják kiszolgálni a már meglévő és új ügyfeleiket, akik között zömében nemzetközi nagyvállalatok, irodaépületek, bevásárlóközpontok, stratégiai szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bíró ipari és logisztikai létesítmények tulajdonosai, illetve hasznosítói szerepelnek.

A létesítménygazdálkodási iparág sokszereplős, a magyar mintegy 5 százalékát állítja elő, a foglalkoztatásból pedig hozzávetőlegesen 9 százalékot mondhat magáénak. A Dome elsődleges fókuszában ennek az iparágnak egy speciális alszegmense,

az integrált létesítménygazdálkodási piac áll, amelynek 2020-as összesített árbevétele 175 milliárd forint volt.

„Az integrált létesítménygazdálkodásnál, ami a mi fő profilunk is, a méretgazdaságosság kiemelten fontos tényező az eredményesség növelésében. Éppen ezért nyitott szemmel járunk, és keressük azokat a vállalkozásokat, amelyek mindkét fél számára előnyös feltételekkel megvalósuló felvásárlása révén, még tovább terjeszkedhetünk. A Hiventuresszel kötött együttműködésünknek kiemelt szerepe lesz a jövőbeni akvizíciók során is” – mondta a vezérigazgató.

A Dome-mal közösen megvalósított ügyletünk kiváló példa arra, hogy a felvásárlásokon keresztül megcélzott dinamikus növekedéshez ideális pénzügyi eszközt jelent a tőkebefektetés. A Hiventures tőkefinanszírozási megoldásai az üzleti szempontok mellett a gazdaság élénkítésére is hangsúlyt fektetnek, ami a befektetési feltételekben iparági minimum hozamelvárást jelent, így segítve a növekedési célok hatékony elérését. Bízunk benne, hogy a professzionális létesítménygazdálkodási szolgáltatók térnyerésével végső soron a vállalatok hatékonyabb és eredményesebb működéséhez tudunk hozzájárulni, így hosszú távú pozitív hatást gyakorolhatunk a gazdaság további szereplőire is

– mondta Zsámboki Zoltán, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.