Teslával indul a Mol Limo új szolgáltatási platformja – közölte a társaság. Azt írják, hogy a Limo FIX keddtől indult el és 2023-as Tesla Model 3-as autókat kínál. Az új szolgáltatás az állomásalapú (station based) modellen alapul, tehát az autókat egy adott fix helyen kell felvenni és a bérlést befejezni.
 

Mol, Mol Limo, Tesla
Fotó: Mol / Mol

Limo FIX a közösségi autómegosztás megszokott keretein túllépő, de a hagyományos autókölcsönzésnél minden tekintetben rugalmasabb. Az új Teslákat az arra jogosult regisztrált felhasználók használhatják a Mol Limo applikációból.

A Teslákat a budapesti XI. kerületi, Hunyadi János út 2. szám alatti Mol töltőállomáson lehet felvenni, illetve leadni. Itt a Mol Plugee töltőpontoknak köszönhetően lehetőség van a Teslák ingyenes töltésére is. „A közel 500 autóból álló flottából hibrid, elektromos és benzines autók közül választhatnak, amiket a zónán belül bárhol tetszőlegesen indíthatnak vagy zárhatnak bérlést. Az állomásalapú konstrukcióban a Tesla élményét is kipróbálhatják a Limoval, így a saját preferenciáik szerint választhatnak a két szolgáltatási típus közül” – mondta Vető Bálint, a Mol Limo ügyvezetője.

A Teslát előre le kell foglalni a Limo applikációban, legfeljebb 30 nappal, illetve legalább 3 órával a felhasználás előtt. Az is a rugalmasságot szolgálja, hogy a lemondás – legkésőbb 24 órával a start előtt – ingyenes. A Limo FIX szolgáltatást bármely regisztrált Limo-felhasználó igénybe veheti, 

aki betöltötte a 30. életévét  és a bankkártyáján rendelkezésre áll a tervezett bérlési időnek megfelelő fedezet, amit minden esetben előre fizet a bérlő.

A Teslák napi bérlésben érhetők el: egy nap, 24 órányi használat 54 900 forintba kerül. Ez a díj országos autópálya-matricát, és napi 200 ingyenes kilométer használatot tartalmaz. Az ezen felüli extra kilométerekért 99 forintot kell fizetni. A maximális használati idő 72 óra, amihez természetesen már 600 kilométernyi, plusz költség nélkül megtehető távolság tartozik.