A Rolls-Royce 1,7 milliárd forintos állami támogatást kapott annak érdekében, hogy a vállalat tovább folytathassa kutatási és fejlesztési programjait, illetve hogy mérnöki megoldásaival forradalmasítsa a teljesen elektromos és hibrid-elektromos légi közlekedést – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium. 

Szijjártó Péter
Fotó: Király Márton / Szijjártó Péter Facebook

A Nemzeti Befektetési Ügynökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium által biztosított pályázati támogatásnak köszönhetően további 20 munkahely nyílik mérnökök számára a vállalat budapesti telephelyén. 

A Rolls-Royce Electrical már bizonyította fejlett mérnöki technológiáit olyan kísérleti programokban, mint a H3PS négyüléses repülőgépének fejlesztése, ahol a világon egyedülálló párhuzamos hibrid-elektromos hajtásrendszer és teljesítményelektronika tervezéséért a magyar csapat volt a felelős.

Nagyon örülünk a kormány támogatásának, ami egy újabb elismerése annak, hogy a fenntartható technológiai megoldások átformálják a fejlett légi közlekedés piacát. Zöldebb, csendesebb és gazdaságosabb lesz az utazás és az áruszállítás a városon belül, a települések, illetve a jelenleg elszigetelt régiók között

– mondta Sara Poxon, a Rolls-Royce Electrical üzemeltetési igazgatója. 

A Rolls-Royce Magyarország mérnökei korábban jelentős mérföldköveket értek el a teljesen elektromos és hibrid-elektromos rendszerek fejlesztésében. Azzal, hogy együttműködünk a kormánnyal, ipari partnerekkel, egyetemekkel és kutatóintézetekkel, valamint szakmai szervezetekkel, olyan mérnöki megoldásokat tudunk létrehozni, amelyekre a fejlett légi közlekedés piacának egyre inkább szüksége van

– mondta Balázs Gergely György, a Rolls-Royce Magyarország ügyvezető igazgatója.