A Lego csoport tovább bővíti nyíregyházi üzemének gyártókapacitását. Az új csarnokok építése 2024-ben kezdődik, és a beruházással csaknem harmadával fog nőni az itt gyártott legókészletek mennyisége – derül ki a csoport sajtóközleményéből.

Hong,Kong,,May,2,2019,:,Lego,Mini,Characters,Worker
Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházán 15 éve jelen lévő Lego csoport elkötelezett amellett, hogy a játékon keresztül történő tanulás élményét egyre több gyermekhez juttassa el világszerte. A csütörtökön bejelentett beruházás a vállalat bővülési stratégiáját támogatja, a hosszú távú növekedést elősegítve.

Az új beruházásban további csomagoló- és raktárterületekkel, adminisztratív épületekkel és egyéb létesítményekkel növelik meg a gyárat 30 ezer négyzetméteren.

Chresten Bruun, a nyíregyházi gyár igazgatója elmondta:

A Lego gyár idén ünnepli 15 éves fennállását Nyíregyházán. A régió legnagyobb munkáltatója és az ország egyik legvonzóbb munkaadója vagyunk. Büszkék vagyunk arra, hogy miközben gyorsan növekszünk, hűek vagyunk vállalati kultúránkhoz. Emellett külön öröm, hogy új beruházásokat hozhatunk Magyarországra, és alig várom, hogy hamarosan új kollégákat köszönthessünk, akik csatlakoznak hozzánk a növekedésben.

A gyárbővítésnek célja az is, hogy támogassa a Lego csoport fenntarthatósági törekvéseit, beleértve a vállalat azon kötelezettségvállalását, hogy 2032-ig 37 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. A nyíregyházi gyár a felhasznált energia egy részét újonnan telepített, saját tulajdonú napelemparkok révén tervezi fedezni, illetve a közeljövőben megvizsgálja a geotermikus fűtési energia felhasználásának lehetőségét is.

A bővítésnek köszönhetően további két új csomagolócsarnok épül, 17 új csomagolósort telepítenek, egy új raktár és adminisztrációs épületet húznak fel és természetesen a mindezt összekötő úthálózatot is kiépítik.