A BYD elektromosjármű-gyártó, az akkumulátorgyártás egyik meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon. A Wallis Motor – az AutoWallis csoport tagja – Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet, ahol a BYD elektromos autóinak európai kínálatát vonultatják majd fel – derült ki a vállalat pénteki közleményéből.

05 September 2023, Bavaria, Munich: Booth visitors look at a Denza D9 at the booth of Chinese manufacturer BYD at the so-called Open Space of the IAA 2023 auto show in the city. The International Motor Show IAA MOBILITY 2023 will take place in Munich from September 05-10. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

Az együttműködés révén a márka a partnerein keresztül kivételes vásárlói élményt és kitűnő értékesítési, marketing- és vevőszolgálati támogatást igyekszik nyújtani vevőinek. Magyarország egy fontos piac a BYD számára, hiszen a vállalat 2017 óta rendelkezik elektromosbusz-gyárral Komáromban.

A vállalat 2023-ban három tisztán elektromos személyautót tervez bevezetni a magyar piacon. A BYD ATTO 3 egy tágas, C-szegmensű SUV, a BYD Dolphin egy agilis és sokoldalú ötajtós modell a C szegmensben, és a D szegmensbe érkezik a BYD Seal, ami egy sportos és dinamikus szedán.

A Wallis Motort, az AutoWallis Group tagját és a Duna Autót választottuk ki, miután a két kereskedőcsoport rendelkezik a szükséges szakértelemmel ahhoz, hogy kiváló ügyfélélményt nyújtson a magyar vevőknek. A hálózatot olyan területeken kezdjük kiépíteni, ahol partnereink már jelen vannak, és bemutathatják vevőiknek új modellkínálatunkat. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk partnereinkkel a BYD márka magyarországi bevezetésén

– nyilatkozta Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója.

A kínai márka hazai bevezetését támogató országos marketingkampány október elején indul, az autók árait és egyéb részleteket pedig a bevezetés során hozza nyilvánosságra a gyártó.

Tesztelte a BYD elektromos teherautóját a Waberer’s

A fuvarozó vállalat Budapesten a BYD 19 tonnás járművét próbálta ki, elsőként az Európai Unión belül.