A BYD 19 tonnás elektromos teherautóját tesztelte 15 napon keresztül a Waberer’s csoport, az Európai Unióban elsőként – olvasható a cég hétfői közleményében. A tesztet a csoport egyik leányvállalata, a WSZL végezte Budapesten, és főként a jármű teljesítményének, hatékonyságának és városi környezetben való alkalmazkodóképességének megismerését tűzte ki célul.

A kísérlet során a teherautó naponta 150 kilométert tett meg, és 10-12 lerakodást teljesített – írják, hozzátéve, hogy a BYD teherautója 250 kilométeres maximális hatótávolságra képes, 9,7 tonnás teherrel és 

a teszt ideje alatt bizonyította, hogy ideális megoldás lehet kisebb rakományok szállítására.

 

Fotó: Waberer’s

Cser Szilárd, a WSZL ügyvezetője elmondta, hogy a BYD járműve esetében a hasznos teherbírás a kiemelendő tulajdonság, ugyanakkor a környezetvédelmi előnyök mellett kiemelte azt is, hogy ezek a járművek halkak, ami a városi fuvarozásnál lehet hasznos.

A közlemény szerint a próba jól illeszkedik a Waberer’s csoport azon törekvésébe, hogy a vállalat csökkentse ökológiai lábnyomát, és továbbra is a fenntartható szállítás úttörő szereplője legyen a piacon. Ennek érdekében 50 könnyített félpótkocsit is beszereztek, és 2,5 év alá csökkentették a magyar flotta átlagéletkorát.

Mint arról korábban mi is írtunk, a BYD a kínai elektromos járművek terén tomboló öldöklő versenyben az elektromos haszongépjárművek irányába tett lépéssel keres alternatív bevételi forrásokat.