Az Erste Bank informatikai rendszere által hitelképesnek minősített ügyfelek néhány másodperc alatt juthatnak akár 450 ezer forint szabadon felhasználható hitelhez. A Rögtön Kölcsönhöz nem kell adatokat megadni, és nincs szükség jövedelemigazolásra. Az ügyfelek a bank digitális platformján, George-on keresztül pár kattintással, akár a mobiljukkal juthatnak hozzá a hitelhez – olvasható a bank közleményében.

New,York,,Usa,-,15,February,2021:,Erste,Bank,Website
Fotó: Shutterstock

Az Erste Rögtön Kölcsön néven a napokban elindította saját gyorskölcsönét. A összege 100 ezer és 450 ezer forint között lehet, a futamidő 12–72 hónap, a kölcsön szabadon felhasználható.

Az Erste Rögtön Kölcsöne olyan fintech megoldás, amellyel nem napok vagy órák, hanem pillanatok alatt, mindössze pár kattintással megkaphatjuk a szükséges összeget. Az ügyfelekről rendelkezésre álló információk alapján a bank minden hónapban szűrést készít, azok az ügyfelek, akik ennek megfelelnek, ajánlatot kapnak. Amennyiben valaki elfogadja az ajánlatot és kéri a Rögtön Kölcsönt, azonnal indul a tényleges minősítés – mindez másodpercek alatt. Az automatikus hitelbírálatnak köszönhetően a Rögtön Kölcsön nem csak gyorsabb, de olcsóbb is. A hitel kamata a személyi kölcsön kamatok alsó sávjához közelít – mondta el Harmati László, az Erste lakossági vezérigazgató-helyettese. 

A hiteligényléshez többnyire csak egy-két kattintásra van szükség (például a személyes adatok ellenőrzése és jóváhagyása, a kölcsönt milyen számlára szeretnénk megkapni). A hitelről a rendszer azonnal dönt, nem kell várnunk senkire és semmire – a pénz másodpercek alatt a számlánkon van. 

A Rögtön Kölcsön kizárólag az Erste-ügyfelek számára elérhető. A szolgáltatás egyelőre teszt jelleggel indult el, azok vehetik igénybe, akiknek a rendszer feltölt a George-fiókjába egy erre vonatkozó ajánlatot. Az érintett ügyfelek körét és számát a pénzintézet a következő hónapokban folyamatosan tervezi bővíteni.  

Az Erste a Rögtön Kölcsönnel rövid időn belül ismét olyan szolgáltatással jelentkezik, amellyel felveszi a kesztyűt a fintech cégekkel szemben. A bank lakossági ügyfelei részére július elején elindította gyors, egyszerű, azonnali áras devizaváltási lehetőségét. Az ügyfelek havonta akár egymillió forintig a bankközi devizapiaci árfolyamon alapuló, vagyis kiemelt árfolyamon válthatnak különböző devizák között. A pénzintézet a keretösszegig nem számít fel semmilyen díjat, jutalékot, kezelési költséget. Egy külföldi út vagy egy külföldi webáruházban történő internetes vásárlás során az ügyfelek beállíthatják, hogy a folyószámlájukhoz tartozó kártya a devizaszámláról költsön, így a kártyás tranzakció nem csak díjmentes lesz, de a konverziós költségektől is mentesülnek.