A fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő bahreini Forma–1-pálya (BIC) kivezeti a készpénzhasználatot a Bahreini Nagydíjon, és a Festipayt választotta a digitális fizetések lebonyolítására – jelentették be szerdán.

Fotó: Festipay

A Festipay történetében mérföldkő, hogy hozzájárulhat a Forma–1 sikeréhez Bahreinben, és javíthatja a látogatók felhasználói élményét” – mondta Kóka János, a Festipay Zrt. elnöke. 

Kelet-Közép-Európa vezető digitális fizetési szolgáltatójaként elkötelezettek vagyunk az innovatív megoldások mellett, amelyek egyszerűsítik a tranzakciókat, biztonságos és zökkenőmentes digitális fizetési lehetőséget nyújtanak a résztvevőknek és a kereskedőknek

– tette hozzá.

A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz. A látogatók választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy BIC PAY plasztikkártyára a hét kijelölt feltöltő stand egyikénél vagy a mobil feltöltőpontokon. A Festipay zökkenőmentes és biztonságos készpénzmentes rendszerét használják majd a több mint ötven kereskedelmi értékesítési ponton, ahol a látogatók ételeket, italokat és reklámtárgyakat vásárolhatnak. 

A BIC PAY kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják a feltöltőállomásokon.

A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, a készletellenőrzésre és a vásárlók kiszolgálására.