Letették kedden az új SPAR szupermarket alapkövét Szentendrén, a HÉV-végállomásnál – tudatta a Világgazdasággal az élelmiszer-üzletlánc. A modern, több mint 4000 négyzetméteres áruházra és mélygarázsra, valamint a környezetének megszépítésére zöldmezős beruházás keretében mintegy 3,6 milliárd forintot fordít a vállalat. A szentendrei önkormányzat hosszú távú városrehabilitációs fejlesztési koncepciójába illeszkedő szupermarket a tervek szerint a jövő év első negyedévében nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.

SPAR, küldött kép,
Szentendre
A szentendrei zöldmezős beruházásra mintegy 3,6 milliárd forintot fordít a SPAR.
Fotó: SPAR

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója a beruházás ünnepélyes alapkőletételén elmondta, a SPAR Magyarország idén is folytatja a stratégiai céljának tekintett expanziót, amelynek keretében új, modern és környezettudatos üzleteket épít. A 2024-es év egyik nagy fejlesztése a budapesti agglomerációhoz tartozó, kulturális és turisztikai nevezetességeiről híres Szentendrén indul, ahol egy fontos közlekedési csomópontnál elkezdődik az új SPAR szupermarket építése, valamint környezetének megújítása. „Legújabb áruházunk mind a helyi és környékbeli lakosok, mind pedig az átutazó vásárlóközönség számára igényes környezetben, modern berendezésekkel és tapasztalt személyzettel nyújt majd kényelmes bevásárlási lehetőséget” – hangsúlyozta.

Az eseményen részt vett Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, aki közölte, a szentendrei HÉV-végállomás és környezete megújításának egyik fontos lépése a kormány közlekedési infrastruktúrafejlesztésével összhangban álló H5-ös Szentendrei HÉV vonalának fejlesztése, valamint a SPAR bevásárlóközpont és környezetének újjáépítése. Úgy fogalmazott, hogy

ezzel a beruházással már több mint 10 milliárd forintra emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett, és büszkeség, hogy ebből több mint 8 milliárd forint kormányzati fejlesztési támogatás volt.

A fejlesztés során egy 

  • több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, ebből 
  • mintegy 2200 négyzetmétert a mélygarázs tesz majd ki, 
  • a földszinti szupermarket alapterülete pedig meghaladja a 2000 négyzetmétert. 
SPAR, küldött kép,
Szentendre
A szentendrei SPAR-üzlet 42 kereskedelmi szakembernek ad majd munkát.
Fotó: SPAR

A modern üzlet összesen 42 kereskedelmi szakembernek ad majd munkát. A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló. Ezen felül egy sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöldfelületek és egy park is létesül.

Az új szentendrei SPAR szupermarketet a tervek szerint a jövő év első negyedévében vehetik birtokba a vásárlók – írják.

A saját márkás, olcsóbb termékek fogynak leginkább a magyar boltokban

A SPAR hazai igazgatója elmondta, hogy nagyjából ugyanannyiszor mentek be hozzájuk vásárolni, ebben a tekintetben elégedettek voltak. Viszont összességében kevesebbet vásároltak a üzletláncban 2023-ban. Vagyis erősen éreztette hatását a magas