átalakulás

Hamarosan mást jelent majd az "off-shore cég" fogalma

Új keretek közé kerül az off-shore cég fogalma és új adóamnesztia szabályokat is tartalmaznak a karácsony előtt kihirdetett új adójogszabályok - hívta fel a figyelmet a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat csütörtöki közleményében.

Átalakította működését a Mediaworks

Tartalomfejlesztési igazgatóságot hozott létre a Mediaworks; ez a cég által kiadott médiatermékek irányítását és felügyeletét látja majd el.

Jövő márciustól változnak a cégek átalakulási szabályai

Jövő év március közepétől a cégek átalakulása csak a gazdasági társaság formájának a megváltozását jelenti, az egyesülés és a szétválás külön fogalmakként jelennek meg - ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amely az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) általános szabályait részletezi. A törvényjavaslatot a kormány a honlapján tette közzé.

Átalakulnak a bevásárlóközpontok

A következő években sem várható ugrásszerű növekedés az új kiskereskedelmi egységek fejlesztése terén, pozitív trend azonban a szektorban, hogy mind több első generációs bevásárlóközpont újul meg, alakul át akár koncepcióját tekintve. A tapasztalatok szerint egy jó koncepcióval végrehajtott át-, illetve újrapozícionálás révén jelentős eredmény érhető el a bevásárlóközpontok vásárlóinak, és ezáltal végső soron a bérlők aktivizálása terén.

Mivel járhat az Európai Bíróság "magyar" cégjogi ítélete?

Ha egy EU-tagállam elismeri a cégek számára az átalakulás lehetőségét, azt a más tagállamban létrehozott társaságok számára is biztosítania kell – mondta ki tegnap az Európai Bíróság egy magyar ügyben hozott ítéletében.

Magyar cégjogi vitáról döntött az uniós bíróság

Ha egy EU-tagállam elismeri a cégek számára az átalakulás lehetőségét, azt a más tagállamban létrehozott társaságok számára is biztosítania kell – mondta ki az Európai Bíróság egy magyar ügyben hozott ítéletében.
Világgazdaság Piactér