athlon

Ugrott a gyorskölcsön! Visszavonták az Athlon engedélyét!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) mai határozatában visszavonta az Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a Fővárosi Bíróságnál a társaság felszámolását. A felszámolás elrendelését követően a felszámolást a jogszabályok szerint a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. köteles elvégezni.

Megintette a gyorskölcsönöket nyújtó Athlont a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Athlon Zrt.-nél lefolytatott célvizsgálat, illetve adatszolgáltatás alapján ma határozatban kötelezte a társaságot: 45 napon belül maradéktalanul feleljen meg a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak, s ennek keretében biztosítsa a megfelelő működési feltételeket az üzletileg megbízható, stabil tulajdonosi joggyakorlás érdekében. Az Athlonnak a továbbiakban napi adatszolgáltatást is teljesítenie kell - áll a PSZÁF lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Provident: "a több száz százalékos THM valójában nem is olyan sok"

A kormányzat is felismerte: baj van az uzsorakölcsönökkel, így azt tervezi, bevezeti a büntető törvénykönyvbe a fogalmat, addig pedig, amíg ez megtörténik, a borsodi rendőrség például rajzos-képregényes naptárral igyekszik figyelmeztetni a potenciális áldozatokat az efféle hitelek veszélyeire. Az engedéllyel nem rendelkező uzsorások mellett azonban feltűntek a piacon azok a cégek, amelyek legálisan kínálják készpénzben a gyorskölcsönt, szintén rendkívül drágán: több száz százalékos teljeshiteldíj-mutató (THM) mellett.
1
Világgazdaság Piactér