Pénz- és tőkepiac

Provident: "a több száz százalékos THM valójában nem is olyan sok"

A kormányzat is felismerte: baj van az uzsorakölcsönökkel, így azt tervezi, bevezeti a büntető törvénykönyvbe a fogalmat, addig pedig, amíg ez megtörténik, a borsodi rendőrség például rajzos-képregényes naptárral igyekszik figyelmeztetni a potenciális áldozatokat az efféle hitelek veszélyeire. Az engedéllyel nem rendelkező uzsorások mellett azonban feltűntek a piacon azok a cégek, amelyek legálisan kínálják készpénzben a gyorskölcsönt, szintén rendkívül drágán: több száz százalékos teljeshiteldíj-mutató (THM) mellett.

Ilyen társaság egyebek között a Provident és az Athlon Pénzügyi Zrt., előbbi tevékenysége ellen már politikusok is felemelték a szavukat, sőt Mali Zoltán, egy aprócska falu, Drávapiski polgármestere február közepére tüntetést is szervezett a cég ellen. „A tüntetést nem tartjuk jó ötletnek, mert meggyőződésünk, hogy polgármestereknek, politikusoknak és a versenyszféra képviselőinek nem az utcán, hanem a tárgyalóasztal mellett kell megvitatniuk a felmerült kérdéseket” – írta a hírre reagálva lapunknak a Provident, hozzátéve, hogy meggyőződése szerint a cég támadói nem ismerik pontosan a társaság működését.

A Providentre és az Athlonra is jellemző, hogy viszonylag kis összeget ad kölcsön rövid futamidőre, és hetente szedi be a törlesztőrészleteket. Szintén közös a két társaságban, hogy honlapján igyekszik megnyugtatni a potenciális ügyfeleket: a több száz százalékos THM valójában nem is olyan sok.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

négyszáz athlon kölcsön provident teljeshiteldíj-mutató százalék hitel uzsora thm
Kapcsolódó cikkek