BEUC

Új segítséget hoz létre a megkárosított fogyasztóknak az EU

Az Európai Bizottság konzultációt indított azért, hogy előkészítse a kollektív jogorvoslatra vonatkozó szabályozást. A cél egy egységes, új jogorvoslati módszer bevezetése, amelynek segítségével fogyasztók csoportjai közösen indíthatnak eljárást anyagi igényeik érvényesítésére.

Az EU-hoz fordultak az uniós fogyasztóvédők a Telenor miatt

Az európai fogyasztóvédelmi szervezeteket tömörítő BEUC szövetség Neelie Kroeshöz, az Európai Bizottság alelnökéhez fordult azért, hogy az Európai Unió lépéseket tegyen az iternet semlegességének hatékonyabb biztosítására.

Egyforma jogokat a magyar fogyasztóknak a neten és a boltban

Paolo Martinello, az Európai Unió civil fogyasztóvédelmi szervezetének (BEUC) elnöke és Morvay György, az Országos Fogyasztóvédelmi Szervezet (OFE) elnöke átadta a BEUC uniós fogyasztóvédelmi javaslatcsomagját Cséfalvay Zoltán államtitkárnak.

Cafatokból hússzelet?

Az Európai Unió jelenleg felülvizsgálja az élelmiszeriparban használható adalékanyagok engedélyeit. Az élelmiszeripari szakértők szerint jó hír, hogy a fogyasztók örömére – az illetékes szervezet elutasította az úgy nevezett húsragasztó enzim engedélyezését. Más kérdés, hogy kiderül-e, ha egy gyártó ezt a speciális szert használja.

Egészségesnek tűnik, de nem az - Mit etet meg velünk az EU?

Miközben az Európa Tanács az egészségügyi és táplálkozási ajánlások megtárgyalására készül, az Európai Fogyasztók Szövetsége (BEUC) arra szeretné rábírni Barroso elnököt és Bizottságát, hogy ne engedje, hogy mindennapi élelmiszervásárlásaink és ­választásunk kockázatot jelentsen – a megtévesztő ajánlások miatt.
1
Világgazdaság Piactér