Boston Consulting Group

Üdv a millomosok klubjában!

A milliomosok számának jelentős gyarapodását mutatta ki a Boston Consulting Group (BCG) piackutató vállalat 2013-es globális tanulmánya.

Egyre több a dollármilliomos

A milliomosok számának gyarapodását és a vagyonkoncentráció fokozódó ütemét mutatta ki a Boston Consulting Group (BCG) piackutató vállalat 2012-es globális tanulmánya.

Egyedül és határozottan vásárolnak a nők

Magyarországon a bevásárlást továbbra is jellemzően a nők intézik: a napi fogyasztási cikkek értékben mért forgalmának mintegy felét azok a vásárlások teszik ki, amelyeket a háziasszony egyedül bonyolított.

Európa gazdagabb lett, mint Amerika

A globális válság alaposan átrajzolta a térképet, amely a világon a legnagyobb vagyonok földrajzi eloszlását mutatja. A vagyonkezelőkre bízott, és ott felhalmozott összegek regionális rangsorában az USA tavaly a második helyre szorult Európa mögött – állítja összefoglalójában a Boston Consulting Group (BCG).

Megköszönjük a gazdasági válságot?

Negyvenéves születésnapját tartotta a napokban a Világgazdaság. A „minikonferenciával” egybekötött rendezvényre 40 negyvenéves topvezető kapott meghívást, akik előzetesen egy 40 kérdésből álló kérdőívre válaszolva megfogalmazták, miként képzelik el a világot 40 év múlva. A tanácskozáson előadást tartott Konrad Wetzker is, a Boston Consulting Group elnöke, aki arról beszélt, a gazdasági válságnak lehet haszna: mégpedig az, hogy paradigmaváltásra kényszerítheti/késztetheti a gazdaság szereplőit.

BCG: a pénzügyi válság a bűnbak?

A The Boston Consulting Group (BCG) szerint a globális (eszköz) vagyon összege idén akár 10 százalékkal is csökkenhet a pénzügyi válság miatt.
1
Világgazdaság Piactér