brit parlament

Újból összeült a brit parlament

A legfelsőbb bíróság törvénysértőnek és semmisnek mondta ki a parlamenti ülésszak lezárásáról hozott döntést.

Szavazott a brit alsóház a Brexitről

Túljutott a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásának tervezete az első parlamenti szavazáson, miután a brit alsóház kedd hajnalban 326-290 arányban jóváhagyta a javaslatot.

A brit parlament megszavazta a Brexitet

A várakozásoknak megfelelően jóváhagyta szerdán a londoni alsóház azt a kormányzati határozattervezetet, amelynek parlamenti elfogadása a legfelsőbb bíróság januári döntése alapján szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is elindítsák a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

Mégsem hívnák meg Trumpot a britek?

Napirendjére vette a brit parlament annak a petíciónak a tárgyalását, amelynek kezdeményezői azt követelik a brit kormánytól, hogy vonja vissza Donald Trump állami látogatásra szóló meghívását.

Brexit: hamarosan a parlament előtt a kilépési folyamat

A brit kormány "napokon belül" az alsóház elé terjeszti azt a határozati javaslatot, amelyről a legfelsőbb bíróság keddi végzése szerint a képviselőknek szavazniuk kell a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindítása előtt - mondta kedden, a bírósági döntésre reagáló alsóházi nyilatkozatában a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős miniszter.
Világgazdaság Piactér