devizahitelesek

Ócsa: 331 ezer forintba került négyzetmétere egy „A” kategóriás háznak

Nem tartja kirívónak a belügyminiszter, hogy az ócsai lakóparkban az „A” kategóriájú lakóházak négyzeméterára 260 ezer 592 forint plusz áfába (azaz 330 ezer 951 forintba) került. A PM-es Szabó Rebeka szerint átlagban 34 millió forintba került egy lakóház ára (amelyeket eredetileg a fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek építettek) miközben vidéken 8-9 millióért lehet venni ekkora családi házakat.

A Fidesz frakció továbbra is sürgeti a Kúria döntését devizahitelügyben

A Fidesz-KDNP-frakció továbbra is sürgeti a Kúriát, hogy az minél hamarabb hozzon döntést a devizahitelekkel kapcsolatos, még nyitott kérdésekben. Ha ez március közepe előtt megszületik, a kormánypártok még a parlamenti választás előtt összehívják az Országgyűlést, hogy döntsenek a devizahitelesek ügyében.

Pereket buktak a devizahitelesek az OTP-vel szemben

Az OTP Bank javára döntött a bíróság a közelmúltban három, devizahiteles ügyfelek által indított perben, amelyben a szerződés érvénytelenítését kérték a hitelfelvevők. Az ítéletek nem jogerősek - közölte a bank szerdán az MTI-vel.

Így mentené meg a devizahiteleseket az UniCredit vezére

Nem egyben kellene megterhelni a bankokat a devizahitelesek megsegítésével - mondta Gianni Franco Papa, a régió legnagyobb hitelezője, az Unicredit Bank Austria pénzintézet Közép- és Kelet-Európáért felelős vezetője, aki újságíróknak nyilatkozott a bank tevékenységéről és kitért a magyar piacra is.

Léptek a devizahitelesek: egyeztetést kezdeményeznek a bankokkal

Egyeztetést kezdeményeznek a devizahiteleseket képviselő civil szervezetek a Magyar Bankszövetséggel, hogy november elsejéig közösen találjanak megoldást a devizahitelek kivezetésére. Az egyesületek a folyamatban lévő végrehajtási eljárások felfüggesztését kérik a bankoktól.

Megmenekülnek a devizahitelesek, csökken a rezsi, adókedvezmény jön

A bankoknak ki kell javítani a devizahitelek hibáit, különben jön a forintosítás – erről döntött a Fidesz és a KDNP Visegrádon. A pénzintézeteknek november elejéig az ügyfelek javára kell dönteniük. A frakcióülésen az is eldőlt, hogy 11,1 százalékkal csökken a rezsi, csak még azt nem tudni pontosan, hogy mikortól. A választások közeledtével ennyivel nem érte be a kormány: a harmadik ígéret szerint, aki eddig nem tudta érvényesíteni a családi adókedvezményt, annak nagyobb esélye lesz erre jövőre.
Világgazdaság Piactér