EBITDA

Beérhetnek az AutoWallis beruházásai

Hat sikeres tranzakció után 88 milliárd forint rekordárbevétellel, ám 679 milliós adózott veszteséggel zárta 2020-at az AutoWallis. Idén megháromszorozná a forgalmát az autókereskedelmi társaság, amely újabb akvizíciós és forrásbevonási lehetőségeket keres.

Növekedési pályán maradna a PannErgy

A gyenge forint miatt sokat zsugorodott a PannErgy tavalyi nyeresége, osztalékra azonban így is számíthatnak a befektetők. A geotermikus energiában utazó társaság további idei beruházásokat tervez, ezek 340-380 millió forinttal bővíthetik az EBITDA-kapacitást. A cég megerősítette idei várakozását.

Kiemelkedő évet zárt az Alteo

 A veszteséges negyedik negyedévvel együtt is megduplázta nyereségét tavaly az Alteo, a termőre forduló új beruházások révén árbevétele és EBITDA-ja is szépen nőtt a pandémia évében.

Az előzőnél szebb év elé nézhet a Mol

A Mol 2,3 milliárd dollárra emelt 2021-es EBITDA-célja akár túl is teljesíthető – véli a szakértő. A finomításban az alacsony árrések, a gázüzletágban pedig a kieső szerbiai tranzit lehet kihívás, a fogyasztói szolgáltatások azonban továbbra is erős bázisát képezik a Molnak.

Magasabb fokozatra kapcsolhat idén a PannErgy

A tervezettnél kisebb hőmennyiség értékesítésével is elérte a 2020-ra kitűzött 2,53-2,6 milliárd forintos EBITDA-cél felső határát a PannErgy, amely idén már a 2,8-2,88 milliárd forintos sávba várja az eredményt.

Újabb szintlépést tervez a Masterplast

Három éven belül átlépheti a 200 millió eurót a Masterplast forgalma, miközben profitja a két és félszeresére hízhat. A növekedéshez újabb beruházásokat terveznek, és saját gyártású egészségipari késztermékekkel is megjelennének a piacon.
Világgazdaság Piactér