egyesül

Létrejött a világ legnagyobb tőzsdéje

A Deutsche Börse AG megvásárolja a New York-i tőzsde tulajdonosát, így létrejöhet a "szupertőzsde", amely a világ legnagyobb részvény- és derivatíva piaca.

Lengyel céggel egyesül a Graboplast

A győri székhelyű Graboplast Padlógyártó Zrt. és a lengyel Lentex S.A. tulajdonosai szándéknyilatkozatot írtak alá a két cég jövőbeni stratégiai együttműködéséről; a részvénycserével történő tranzakciót követően létrejövő vállalat részvényeit bevezetik a varsói tőzsdére - közölte a Grabo-Invest Kft., a Graboplast tulajdonosainak befektetési projektcége kedden az MTI-vel.

Egyesül a Prémium és az Axa magánnyugdíjpénztár

A Premium Magánnyugdíjpénztár bejelenti, hogy 2010. július 1-jével egyesül az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárral. A két pénztár a döntést a befektetési szabályok elmúlt években történt változásaival, valamint a tagok érdekét szolgáló gazdaságossági szempontokkal magyarázza.

Összeolvad a Dresdner és Commerzbank

Augusztus végén üzletileg integrálta Magyarországon a Commerzbank a Dresdner Bank itteni fióktelepét, és hamarosan jogilag is egyesül a két cég – közölte egy sajtóbeszélgetésen Kozma András, a Commerzbank vezérigazgatója.

Egyesül a svéd és a dán posta

A svéd energia- és távközlési, valamint a dán közlekedési minisztérium aláírta azt a szerződést, amely a két ország postáinak részvényesei között jött létre az egyesüléséről.
1
Világgazdaság Piactér