elefánt

Megszűnik az elefánttrófea import Amerikában

Donald Trump amerikai elnök pénteken felfüggesztette azt az előző napi döntést, amely engedélyezné leölt elefántok trófeáinak bevitelét az Egyesült Államokba.

Segítse a hajléktalanokat, vegyen Ön is elefántot

A Homeless - Elephant jótékonysági köztéri kiállítás a végéhez érkezett. 2009 tavasza óta több mint 80 művész és ismert személyiség csatlakozott az MKB Bank kiemelt támogatásával létrejött kampányhoz, vállalva egyedi műalkotások elkészítését.

"Haléltű", "békamandra" - Darwinnak még mindig igaza van

Charles Darwin éppen kétszáz éve született és miközben az evolúció atyjának születésnapját ünnepli a világ, egyes körök még mindig kétségbevonják a fajok fejlődésének törvényét. Egyik hivatkozási alapjuk a "hiányzó láncszem" elmélet, amelyet egy geológus több példával cáfol.

Mi lesz az elefántokkal, krokodilokkal? A gázfogyasztást az állatkert is csökkenti

Más budapesti közintézményekhez hasonlóan a Fővárosi Állat- és Növénykert is intézkedési tervet készített a földgázfogyasztás csökkentésére. Az állatok számára természetesen továbbra is megfelelő hőmérsékletet biztosítanak, és a látogatói szolgáltatásokat sem korlátozzák. Ugyanakkor bizonyos megoldásokkal így is csökkenthető a gázfelhasználás - közölte az intézmény.
1
Világgazdaság Piactér